maandag 26 februari 2018

Feestelijke inhuldiging van het cultureel erfgoed " aartsengel Ganriël" 't Riet Westerlo


Beste

Tijdens nieuwjaarsnacht 2016 raakte het terracottabeeld "aartsengel Gabriël", deel van ons cultureel erfgoed, voor de 3de maal in zijn geschiedenis beschadigd, dit maal werd het echter zo goed als totaal vernield.

Onder impuls van prins Simon de Merode, heemkring Ansfried Westerlo, kunstatelier B.art Keutgens, en door crowdfunding "aartsengel Gabriel", waaraan de St- Sebastiaansgilde, Westelfolk, en de Merodeondernemers hun medewerking verleenden, werden de financiële middelen bijeengekregen om na herstelling van het origineel een replica te vervaardigen.

Wij zijn dan ook zeer trots dat wij samen met hen en bedrijven, privé-sponsors, sympathisanten, de gemeente Westerlo, politie Zuiderkempen voor de logistieke medewerking, in ons opzet zijn geslaagd.

Zondag 22 april 2018 is het Erfgoeddag en kan men zowel het herstelde originele beeld in de kerk van Westerlo gaan bewonderen, als de replica aan de kapel op 't Riet.

De feestelijkheden starten om 13u aan 't Riet, waar de heer Paul Hermans, voorzitter cultuurraad, u zal verwelkomen. Na de zegening van Gabriël worden rondleidingen voorzien in de kerk, er is ook mogelijkheid tot bezoek grafkelders familie de Merode (info op: http://www.hkansfried.be). De verenigingen heemkring Ansfried Westerlo vzw., St- Sebastiaansgilde vzw., Westelfolk vzw en de Merodeondernemers vzw. zorgen ervoor dat u kan genieten van onze rijke volkse tradities.

Kijken, proeven en genieten in de parel van de Kempen.

U bent van harte welkom.Contact : info@hkansfried.be
Algemene info: 0495/42.69.31 (Bart Keutgens)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten